Inloopochtend en digitalisering Tweeterp

De inloopochtend van dinsdag 9 juli was weer goed bezocht. De koffie stond klaar en Anneke Heimeriks had koekjes meegenomen. Onze nieuwe voorzitter Rob Gruben was er bij samen met zijn collega-auteur van het boek Meerwijk, Bertie Geerts. Tijdens de inloopochtend kwamen ook nog diverse mensen langs om het Meerwijk boek op te halen.

De allereerste uitgave van de Tweeterp uit september 1964. Er is inmiddels wel veel veranderd!

Angrisa is op dit moment bezig met het digitaliseren van alle Tweeterpen vanaf de allereerste uitgave in 1964 tot en met 2004. Dat is niet alleen veel werk maar vooral ook leuk vanwege alle oude verhalen die dan weer boven water komen. Om het vinden van die verhalen mogelijk te maken in de vele honderden Tweeterpen zal ook een index gemaakt worden van alle berichtjes die de moeite waard zijn. De Tweeterp bevat natuurlijk ook allerlei maandelijks terugkerende informatie, zoals b.v. de Kerkdiensten en daarvan is het minder zinvol die allemaal in de index op te nemen. Bea Kagie (op de foto staand) heeft zich bereid verklaard de indexering op zich te nemen.

Een en ander gebeurt in samenwerking met de redactie van de Tweeterp die vanaf het jaar 2005 ook al alle uitgaven in digitale vorm heeft en waarvan Wim Daemen de indexering voor zijn rekening neemt.

Er ontbreken nog wel wat Tweeterpen in ons archief maar er is zicht op dat die gaten nog (deels) opgevuld kunnen worden. Mochten er aan het eind van de rit toch nog delen missen dan zullen wij een oproepje doen met een lijst van de ontbrekende nummers. Wellicht kan dan iemand deze tijdelijk ter beschiking stellen (of nog liever natuurlijk schenken aan het Angrisa archief) om te worden gedigitaliseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.