Nieuwe aanwinsten in het archief

Tijdens de inloopochtenden van Angrisa wordt af en toe interessant archiefmateriaal aangeboden door de leden of andere bezoekers. Zo bracht Pierre de Visser onlangs een oud archief van F.C. Engelen mee met daarin ook fotoalbums en veel andere waardevolle historische stukken.
Ook werd door Tineke Kaal het complete archief in de vorm van een dikke klapper met draaiboeken, krantenartikelen, tekeningen enzovoorts van het Driekoningen-evenement geschonken. Dit evenement werd in 1972 door Tineke gestart samen met Christien Marjot en met de opbrengst ervan werden meer dan 40 jaar lang goede doelen gesteund.

In het Angrisa archief bevinden zich daarnaast reeds oude archieven van o.a. Toneelclubs Trammelant en Thalia, de Engelenburcht, carnavalsvereniging De Terpers, muziekvereniging Tot Onderling Genoegen, de Kempenaarsschool, de gemeente- en bestuursraad, de R.K. Lambertus parochie (vanaf de oprichting in 1797!), diverse persoonlijke archieven en nog veel meer. Ook zijn veel lokale blaadjes beschikbaar zoals de Terperkrant, Tweeterp, Dorpsspiegel, Vutternieuws enzovoorts.

Op deze manier groeit ons archief en wordt het ook steeds waardevoller. Daarom via deze weg nogmaals de oproep vooral dit soort zaken niet bij het oud papier te gooien! Breng het ons en wij zorgen dat het goed wordt gearchiveerd.

Oude Meuk Maakt Historie Leuk.

2 gedachten over “Nieuwe aanwinsten in het archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.