Legpuzzel Pagina


Even relaxen bij een legpuzzel? Dat kan ook digitaal. Ongeveer 1x per maand zullen wij hieronder weer een nieuwe legpuzzel toevoegen. Een makkelijke en een moeilijke variant. De nieuwste staat altijd bovenaan. Klik op het plaatje om te beginnen. Veel plezier!

Beeld Caro Schaars ter ere van 25 jaar annexatie van Engelen
50 jaar geleden op 1 April 1971 werd Engelen geannexeerd door Den Bosch. 25 jaar later werd dit beeld van Caro Schaars ter herinnering aan die annexatie geplaats in de oude kern van Engelen. Helaas is het beeld in 2009 gestolen.

Makkelijk
Moeilijk

De Protestantse Kerk in de Achterstraat
Een ansichtkaart uit 1908. De kerk is een restant van de oude rooms-katholieke kerk, die tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1587 door de troepen van Philips von Hohenlohe werd opgeblazen. Alleen het koor bleef gespaard. Op de voorgrond staat een brandspuithuisje, dat in 1844 werd gebouwd. Het huisje werd in 1944 gesloopt.

Makkelijk
Moeilijk

Dieze en Diezekant met pensionaat en Waterstaatskerk
Links naast het pensionaat de oude waterstaatskerk uit 1830 en daarnaast de pastorie. Zowel kerk als pastorie moesten in 1933 plaats maken voor nieuwbouw. Uiterst links het in 1854 door de familie can Calker gebouwde huis dat er nu nog staat. De kademuur van basaltsteenblokken werd in 1883 opgetrokken.

Makkelijk
Moeilijk