Legpuzzel Pagina

Even relaxen bij een legpuzzel? Dat kan ook digitaal. Af en toe zullen wij hieronder weer een nieuwe legpuzzel toevoegen. Een makkelijke en een moeilijke variant. De nieuwste staat altijd bovenaan. Klik op het plaatje om te beginnen. Veel plezier!

Opening nieuwbouw lagere school Engelen juli 1956

Jarenlang hadden de meisjes in Engelen de mogelijkheid om op het pensionaat in het dorp naar school te gaan. Doordat het aantal zusters begin jaren vijftig terugliep, werd het pensionaat in Engelen gesloten en daarmee verdween ook het onderwijs dat het pensionaat aanbood. De gemeente moest een andere oplossing zoeken. De voormalige openbare school werd omgebouwd tot een bijzondere katholieke school voor jongens en meisjes. Architect Tibosch ontwierp dit nieuwe gebouw. Pastoor Laane verrichtte de inzegening van de nieuwe Sint Lambertusschool in de zomer van 1956.

Makkelijk
Moeilijk

Vreugde om de 1111ste inwoner van Terpersdurp

De carnavalsvereniging, en die niet alleen zoals blijkt uit andere foto’s uit het archief, vond het een reden om ouders en kind op bijzondere wijze te feliciteren. Mogelijk als dank voor dat hartelijke welkom reed de 1111ste inwoner van Terpersdurp, in zijn wandelwagen, mee in de eerstvolgende carnavalsoptocht (die van 1964). Weet u nog wie die 1111ste Terper was? Ga zoeken in het archief van Heemkundekring Angrisa en u vindt, naast nog veel meer interessant materiaal, het antwoord op deze vraag.

Makkelijk
Moeilijk

Geallieerde tank in Engelen in 1944 tijdens de bevrijding

Canadees militair Len van Roon op een tank met de bijnaam Calamity Jane van het Canadese leger in Engelen bij de Observation Post in het pensionaat. V.l.n.r. Owen Lockhart, Bill Dodd, Len van Roon, Young, Alvin Gordon; op de tank Dunn Godwin.

Makkelijk
Moeilijk

Beeld Caro Schaars ter ere van 25 jaar annexatie van Engelen

50 jaar geleden op 1 April 1971 werd Engelen geannexeerd door Den Bosch. 25 jaar later werd dit beeld van Caro Schaars ter herinnering aan die annexatie geplaats in de oude kern van Engelen. Helaas is het beeld in 2009 gestolen.

Makkelijk
Moeilijk

De Protestantse Kerk in de Achterstraat

Een ansichtkaart uit 1908. De kerk is een restant van de oude rooms-katholieke kerk, die tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1587 door de troepen van Philips von Hohenlohe werd opgeblazen. Alleen het koor bleef gespaard. Op de voorgrond staat een brandspuithuisje, dat in 1844 werd gebouwd. Het huisje werd in 1944 gesloopt.

Makkelijk
Moeilijk

Dieze en Diezekant met pensionaat en Waterstaatskerk

Links naast het pensionaat de oude waterstaatskerk uit 1830 en daarnaast de pastorie. Zowel kerk als pastorie moesten in 1933 plaats maken voor nieuwbouw. Uiterst links het in 1854 door de familie can Calker gebouwde huis dat er nu nog staat. De kademuur van basaltsteenblokken werd in 1883 opgetrokken.

Makkelijk
Moeilijk

Deel deze pagina