Plakboeken

In het Angrisa archief bevinden zich verschillende plakboeken en verzamelalbums die wij als geheel hebben ingescand en hieronder zijn door te bladeren. Klik op de plaatjes om het boek te openen.

Teksten van liederen gezongen door het zakkenkoor 1969-1992

Dit gelegenheidskoor, dat traditioneel gekleed ging in aardappelzakken, trad voor het eerst op tijdens de Kletsavond van Carnaval 1969. Zij bleven nog jarenlang actief met kolderieke teksten over Engelen en haar inwoners.


45 jaar Driekoningen actie in Engelen 1972-2017

In 1972 startte een comité onder leiding van Tineke Kaal een jaarlijkse Driekoningen inzamelings actie voor goede doelen in derde-wereld landen. Er werd elke jaar een nieuw doel gekozen waarbij als voorwaarde gold dat er een Engelense contactpersoon moest zijn die een relatie had met dat goede doel. De actie werd uiteindelijk 45 jaar lang herhaald maar moest toen bij gebrek aan ‘Koninkjes’, dat wil zeggen kinderen die langs de deur gingen om te collecteren, worden gestopt. Tineke Kaal hield al die jaren een verzamelalbum bij.


Plakboek Tot Onderling Genoegen

Een oud plakboek over de in 1959 opgerichte Drumband, welke onderdeel was van de in 1926 opgerichte muziekvereniging Tot Onderling Genoegen. Het boek beslaat voornamelijk de periode 1967-1977 met hier en daar nog enige oudere items en werd gemaakt door Bert de Bie, die de drumband heeft opgericht.


De Groentjes – Carnaval 1982

Tijdens Carnaval 1982 deed een groep van 17 jongelui in Engelen mee aan het Terpersongfestival onder de groepsnaam De Groentjes. Zij brachten tijdens hun optreden het nummer Terperpolonaise. Zij eindigden op de 3e plaats. Van het hele gebeuren heeft trombonist Sjoerd van Reusel indertijd een fotoalbum gemaakt. Daarin is ook een vakantie-uitje van de groep opgenomen dat zij een paar maanden later hadden op camping De Klinkaert in Drunen.

Deel deze pagina