Boek Meerwijk gepresenteerd in kasteeltje Meerwijk

Zondagmiddag 30 juni werd het boek ‘Meerwijk, buitenleven aan de Dieskant’ gepresenteerd door de auteurs van het boek in een druk bezocht zaaltje van kasteeltje Meerwijk. Er waren zo’n 120 bezoekers op de presentatie afgekomen, waarvan een groot deel ook had vooringeschreven op het boek en het na afloop van de presentatie direct in ontvangst kon nemen.

Presentie-exemplaren van het boek worden aangeboden door
auteurs Rob Gruben (geheel links) en Bertie Geerts (3e van links)
aan Ferdinand van Pabst (2e van links) en Julien van Rappart (geheel rechts),
nazaten van vroegere bewoners van het kasteeltje.

Na een kop koffie of thee tijdens het inloop halfuurtje begon Jac Biemans, beeldredacteur van het boek, met de inleiding. Vervolgens gaven auteurs Rob Gruben en Bertie Geerts een uitgebreide toelichting op de totstandkoming van het boek en de vele speurtochten door archiefmateriaal die daarvoor nodig waren geweest in de 8 jaar die het onderzoek duurde. Letterlijk op de valreep -de eerste drukproeven werden al gecorrigeerd- doken daarbij nog onvermoedde archieven op bij nazaten van voormalige bewoners van het kasteeltje te Blaricum en Heemstede (familie van Pabst) en Domburg (familie van Rappart). Daarin werd zoveel interessant materiaal aangetroffen dat de auteurs toch besloten een deel daarvan alsnog in het boek te verwerken.

Aansluitend werden presentie-exemplaren van het boek aangeboden aan Julien van Rappart en Ferdinand van Pabst waarna de bezoekers de gelegenheid kregen het boek in ontvangst te nemen en eventueel te laten signeren door de auteurs. Tijdens het signeren werd door Yolie Mulkens ook nog een blokje Nederlandse postzegels uit een reeks z.g. ‘persoonlijke postzegels’ van PostNL aangeboden aan de auteurs met daarop een afbeelding van het kasteeltje, welke zij per toeval op een postzegelbeurs had aangetroffen.
Tenslotte konden de bezoekers nog in de tuin van het kasteeltje nakaarten en genieten van het prachtige weer.

Mensen die het boek alsnog willen bestellen kunnen dat doen via de Publicaties pagina van deze website.
Diegenen die al hadden voor-ingeschreven maar niet in de gelegenheid zijn geweest het persoonlijk af te komen halen in het kasteeltje en ook niet hebben aangegeven dat het opgestuurd moest worden kunnen het boek afhalen tijdens de inloopochtenden van Angrisa op dinsdagen van 10:00u tot 12:00u in de pastorie van de R.K. Kerk aan de Graaf van Solmsweg 75 te Engelen.

2 gedachten over “Boek Meerwijk gepresenteerd in kasteeltje Meerwijk

 1. Goede ambiance tijdens aanloop, voordracht en uitreiking.
  Het te snel toegelichte 2de deel door spreker was daardoor moeilijk verstaanbaar.
  Wellicht heeft de Limmerick in de Tweeterp een klein steentje bij gedragen in de opkomst.

  Groet , Cees de Graaf.

 2. Het was een mooie zondagmiddag op Meerwijk, de 30e juni!
  Gezellige sfeer, koffie/thee, veel mensen die belangstelling hadden voor de lezingen van Rob, Bertie en Jac.!Ook het woord van de “oud-familieleden” was heel interessant. Op alle werkzaamheden van de vrijwilligers van Angrisa, w.o. het nieuwe logo van Angrisa door Anja, ben ik, als Engelenaar, bijzonder trots!!

  Anneke Heimeriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.