Presentatie boek Meerwijk 30 juni

Lange tijd is er nodig geweest om tot deze publicatie te komen. Door het bronnenonderzoek konden onder meer de bouwtijd van zowel de achttiende-eeuwse buitenplaats als die van het midden negentiende-eeuwse Tudor kasteeltje worden achterhaald. Meerwijk, een prachtige architectonische schepping aan de Dieskant, heeft het helaas in haar oorspronkelijke vorm nog geen 50 jaar uitgehouden: het Tudor kasteel werd in december 1900 voor het grootste deel gesloopt. De voormalige buitenplaats bood vanaf die tijd plaats aan steeds wisselende utilitaire activiteiten. Het boek geeft de geschiedenis weer van het huis tot in de huidige tijd. Dat betekent dat we ook ruim aandacht geven aan de bordeelfase van Huize Meerwijk. In de jaren zeventig, tachtig en negentig van de twintigste eeuw was het een van de meest exclusieve seksclubs van ons land.

Tijdens de presentatie geven de auteurs u een uniek kijkje in het proces dat leidde tot de verschijning van hun nieuwste boek dat in samenwerking met Angrisa Heemkundekring Engelen is uitgebracht.

We zijn tevens verheugd dat de presentatie van het boek plaats kan vinden op de locatie waar het allemaal om draait: Kasteeltje Meerwijk, Gemaalweg 19, 5221 CH ’s-Hertogenbosch.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14.00-14.30 uur:      inloop met koffie en thee aangeboden door Angrisa
  • 14.30-15.30 uur:      presentatie door de auteurs
  • 15.30-17.00 uur:      afhalen/signeren boeken en gelegenheid voor napraten en een borrel (op eigen kosten)

Tot en met 30 juni geldt voor het boek de intekenprijs van €24,95. Daarna zal het boek €29,95 kosten, exclusief verzendkosten. De voor-intekenaars krijgen nog een bericht met daarin vermeld de exacte verzendkosten.
Vanaf 1 juli is het boek verkrijgbaar via Angrisa Heemkundekring Engelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.