Presentatie boek Meerwijk 30 juni

Lange tijd is er nodig geweest om tot deze publicatie te komen. Door het bronnenonderzoek konden onder meer de bouwtijd van zowel de achttiende-eeuwse buitenplaats als die van het midden negentiende-eeuwse Tudor kasteeltje worden achterhaald. Meerwijk, een prachtige architectonische schepping aan de Dieskant, heeft het helaas in haar oorspronkelijke vorm nog geen 50 jaar uitgehouden: het Tudor kasteel werd in december 1900 voor het grootste deel gesloopt. De voormalige buitenplaats bood vanaf die tijd plaats aan steeds wisselende utilitaire activiteiten. Het boek geeft de geschiedenis weer van het huis tot in de huidige tijd. Dat betekent dat we ook ruim aandacht geven aan de bordeelfase van Huize Meerwijk. In de jaren zeventig, tachtig en negentig van de twintigste eeuw was het een van de meest exclusieve seksclubs van ons land.

Tijdens de presentatie geven de auteurs u een uniek kijkje in het proces dat leidde tot de verschijning van hun nieuwste boek dat in samenwerking met Angrisa Heemkundekring Engelen is uitgebracht.

We zijn tevens verheugd dat de presentatie van het boek plaats kan vinden op de locatie waar het allemaal om draait: Kasteeltje Meerwijk, Gemaalweg 19, 5221 CH ’s-Hertogenbosch.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 14.00-14.30 uur:      inloop met koffie en thee aangeboden door Angrisa
 • 14.30-15.30 uur:      presentatie door de auteurs
 • 15.30-17.00 uur:      afhalen/signeren boeken en gelegenheid voor napraten en een borrel (op eigen kosten)

Tot en met 30 juni geldt voor het boek de intekenprijs van €24,95. Daarna zal het boek €29,95 kosten, exclusief verzendkosten. De voor-intekenaars krijgen nog een bericht met daarin vermeld de exacte verzendkosten.
Vanaf 1 juli is het boek verkrijgbaar via de Publicaties pagina van deze website.

Een gedachte over “Presentatie boek Meerwijk 30 juni

 1. Geachte Akismet,
  Helaas net te laat om uw boekpresentatie te volgen heb ik de vraag alsnog over uw boekuitgave een artikel te schrijven. Het Kasteeltje Meerwijk is voor menigeen wel bekend maar niet in de hoedanigheid als u beschrijft. Ik schrijf elke week artikelen voor het Stadsblad ‘s-Hertogenbosch over onze lezers uit Den Bosch en omgeving (woensdaguitgifte 74.000 adressen). Het gaat over interessante verhalen en of evenementen/jubilea. Uw boekuitgifte past daarin. Eerder schreef ik al over een boekuitgifte met moordverhalen afspelend in Den Bosch en omgeving. Woensdag aanstaande staan er opnieuw een drietal artikelen te lezen. Als u het leuk vindt maak ik met u een interview van ongeveer 60 minuten en er komt een mooie foto bij. Het artikel is gratis.
  ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Ad Pijnenburg
  Maaspoort
  Verslaggever Stadsblad ‘s-Hertogenbosch
  PERSGROEP
  NEDERLAND
  06-511 77006
  ad.pijnenburg@ziggo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.