Onthulling nieuw beeldje op pleintje bij de protestantse kerk.

Vrijdagmiddag 24 september werd op het pleintje bij de protestantse kerk een nieuw beeldje onthuld. In 1996 was daar een door Caro Schaars gemaakte sculptuur geplaatst, bij gelegenheid van 25 jaar samenvoeging van Engelen-Bokhoven en Den Bosch.
Toen Eva Jordans en Suze Lavell op een ochtend in 2009 gingen spelen, ontdekten zij dat het bronzen kunstwerk, dat twee hand-in-hand voorttrekkende engelen voorstelde, was verdwenen.
De sindsdien kaal gebleven sokkel is nu, mede dankzij de inzet van de Bestuursraad, weer voorzien van een mooie opbouw: een reconstructie van de complete oude Lambertuskerk, waarvan het koor nog steeds als kerkje in gebruik is. De vormgeving van dit miniatuur kunststof kerkje is te danken aan bouwhistoricus Jan Viguurs van Erfgoed Den Bosch.

Nadat Yvonne Schram, voorzitter van de Bestuursraad, de aanwezigen welkom had geheten, verwijderde wethouder Huib van Olden samen met haar de verhullende gemeentevlag van Engelen van het beeld. Daarna werd nog het woord gevoerd door dominee Marloes Meijer en door de voorzitter van Angrisa Rob Gruben, die respectievelijk iets vertelden over de huidige en de historische functie van de “Oude Lambertus”.

Deel deze pagina
alink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.