Ledenvergadering Angrisa

Op zondag 31 oktober vindt in de Engelenburcht de jaarlijkse Ledenvergadering van Angrisa plaats. Deze heeft in 2020 geen doorgang kunnen vinden. Hopelijk gooit corona nu geen roet in het eten. Eventueel nog geldende beperkingen zullen in acht worden genomen. De zaal gaat om 14.15 uur open, de vergadering begint om 14.30 en duurt tot 15.15 uur. De agenda is te vinden op https://www.angrisa.nl/activiteit/ledenvergadering-onder-voorbehoud/?instance_id=1986.

Na een korte pauze volgt om 15.30 uur een lezing over Engelen tussen Bevrijding en Vrijheid door Wilton Desmense; voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen inclusief koffie/thee € 4. Aanmelden per e-mail (info@angrisa.nl) of telefonisch (073 6311702).

Let op: Voor zowel de ledenvergadering als de lezing dient u uw Coronabewijs (QR-code) en uw legitimatiebewijs aan de ingang van de Engelenburcht te kunnen tonen (regels horeca-gelegenheid).

De lezing zou eigenlijk vorig jaar gehouden moeten zijn, voorafgaand aan de verschijning van het gelijknamige boekje. Het is allemaal anders gelopen dan gepland. Gevolg is dat het accent op 31 oktober vooral zal liggen op het tonen van bijzondere filmbeelden, foto’s en schilderingen, zowel van Engelen als van de bij de toenmalige gebeurtenissen betrokken naaste omgeving, o.a. Bokhoven, Empel, Vlijmen en Vught. Enkele Canadese militairen krijgen daarbij bijzondere aandacht: zij waren in Engelen en hebben daarvan getuigd met pen, penseel of camera. Een van hen, Len van Roon, hoopt op 1 december zijn honderdste verjaardag te vieren. Op panelen in de zaal zal ook het nodige te zien zijn en tevens is er gelegenheid het boekje aan te schaffen evenals andere publicaties van Angrisa. We hopen op 31 oktober velen in de Engelenburcht te ontmoeten

Stilstaand beeld uit een film van sergeant Mike Angelo van de Canadian Film and Photo Unit met activiteiten van een Canadees regiment in Engelen (bron: Canadian Army Newsreel 52)
Deel deze pagina
alink.

3 gedachten over “Ledenvergadering Angrisa

 1. Beste mensen,
  Ik zal niet aanwezig kunnen zijn bij de algemene ledenvergadering op 31 oktober a.s.
  Mijn medische problemen hebben een zodanige wending genomen, dat ik dat gewoon niet op kan brengen.
  Ik wens u een vruchtbare bijeenkomst en veel succes bij al uw activiteiten.
  Wie weet, toch nog eens tot ziens!
  Hartelijke groet, Toos van Haaren-Kempenaars

 2. Ziei ook bhic oorlogsverhalen s ‘ Hertogenbosch Gerard de Graaf geschreven door Pieter v.d. Schoot en door mij. 22 Oct as herdenking met aanwezigheid burgemeester van slachtoffers door geweld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.