Nieuwe aanwinst in het fotoarchief

Onlangs verraste oud-inwoner van Engelen Henk Brants ons met een serie oude foto’s van zijn geboortedorp Engelen. Ze dateren vanaf 1940 tot 1984 en gaan over verschillende onderwerpen, zoals Koniginnedag, Carnaval, Kerstmis, straten in Engelen en vooral de storm die Engelen trof in juli 1984.

Henk is zelf opgegroeid in de Kerkstraat, die in 1971 bij de annexatie door s-Hertogenbosch werd omgedoopt tot De Terp. Op een van de foto’s zijn beide naambordjes nog te zien, gebroederlijk onder elkaar.
In zijn jeugd was hij betrokken bij het Engelense jeugdwerk en actief lid van de plaatselijke fanfare TOG.

Angrisa dankt Henk hartelijk voor dit materiaal. Inmiddels zijn de foto’s te zien op de Fotopagina. Met behulp van deze link ziet u direct de deelselectie met de foto’s van Henk Brants.

Henk Brants fotografeert zichzelf in de verkeersspiegel op de hoek van de Graaf van Solmsweg met de Engeler Schans. De foto is uit 1981.

3 gedachten over “Nieuwe aanwinst in het fotoarchief

  1. Navraag bij Henk Brants leert dat de Jeugdvereniging werd opgericht in 1963 door de vader van Henriette Sars (onze penningmeester), ene van Rooy uit de Schoolstraat, leraar aan de LTS in Den Bosch, de vader van Joop Niterink van de winkel aan de graaf van Solmsweg in fietsen, bromfietsen en huishoudelijke artikelen, Ria K├╝sters, dochter van de hoofdonderwijzer op de lagere school, Tineke van der Lee en Henk Brants zelf. Hans Brants was er niet bij betrokken.

  2. Wat leuk om te zien, Henk! Bedankt voor de mooie verhalen en u bent altijd welkom om na de verbouwing nog eens te komen kijken!
    Groet Lotje Donkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.