Maquette Slot Haverleij volledig hersteld

In een eerder bericht (zie hier) werd al iets verteld over de maquettes van de kastelen op de Haverleij welke indertijd bij de bouw werden gemaakt. In januari 2019 werd de maquette van Slot Haverleij tijdelijk overgebracht van het gemeentedepot naar St Antonius Abt, de school in het centrum van het Slot. Er waren nog al wat beschadigingen aan het model die hersteld moesten worden. Verder bleef het moeilijk om een permanente opstelling te vinden vanwege de afmetingen van 4,5 x 4 m. Ook Angrisa zelf had er geen opslagruimte voor.

De kwestie werd in de bestuursraad besproken en wethouder Roy Geers heeft uiteindelijk de financiƫn voor de restauratie van de maquette geregeld. De oorspronkelijke bouwer Archisign in Helmond heeft het medio december 2019 opgehaald en hersteld.
Na een oproep was autoverhuur ZUID in de persoon van Frank Geurts vervolgens bereid een leegstaande ruimte ter beschikking te stellen voor opslag.

Op dinsdag 21 januari 2020 volgde bij Autobedrijf ZUID, welke voor de gelegenheid de gerestaureerd maquette mooi had opgesteld, de officiĆ«le overdracht van eigenaarschap naar de bewonersvereniging van Het Slot in de persoon van Angela Houtman-Gloudemans door de Bossche stedenbouwkundige Willem van der Made, nu lid van de raad van Commissarissen BV Haverleij. Ook onze voorzitter Rob Gruben, John Cornelissen van de St Antonius Abt en Erik van Winsen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch waren daarbij aanwezig.

Angela Houtman-Gloudemans van de bewonersvereniging van Slot Haverleij neemt het eigenaarschap in ontvangst van de Bossche stedenbouwkundige Willem van der Made.

Binnenkort wordt de eindbestemming van de maquette besproken in het bewonersoverleg van het Slot. Met alle huidige eigenaren van de maquettes is afgesproken dat, indien men de maquette kwijt wil, dit via Angrisa moet worden geregeld. Angrisa wil de verblijfplaats van alle maquettes in het oog houden.

De maquettes van Dalienwaard en Zwaenestede nog altijd spoorloos. Wie hier informatie over heeft wordt verzocht zich te melden bij Angrisa of de bestuursraad

Deel deze pagina
alink.

Een gedachte over “Maquette Slot Haverleij volledig hersteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.