Het vaandel van het Zakkenkoor.

Wie kent niet het Zakkenkoor uit Engelen, een vocaal ensemble dat muzikale optredens verzorgde bij de Terpers tijdens de carnavalsdagen in Engelen. Onlangs kreeg Angrisa bericht van de familie van Os die een goed onderkomen zocht voor het vaandel van dit koor. Mia van Os heeft het vaandel indertijd gemaakt en Daan van Os sr. heeft het vaandel nadat het koor in 1993 werd opgeheven bewaard op zolder van zijn woning aan de Vlacie. Een ander lid van dit koor, Jan van de Ven overhandigde het vaandel aan onze voorzitter Rob Gruben.
Op de website van Angrisa is een mooie collectie beeldmateriaal te zien van het koor dat al actief was eind jaren 60 van de vorige eeuw.

Deel deze pagina
alink.

4 gedachten over “Het vaandel van het Zakkenkoor.

 1. Nu had ik het geluk dat ik op desbetreffende inloopochtend aanwezig was. Ik heb genoten van de verhalen. Uit de eerste hand verhalen te horen over vroeger, heerlijk. Bij Angrisa zijn foto’s, oude documenten, verhalen over vroeger en spullen die iets vertellen over de geschiedenis van Engelen in veilige en juiste handen.

 2. Wat was Carnaval in Engelen toch geweldig met het Zakkenkoor en de Terperland kapel.
  Wat blijft is de herinnering. En wel een heel mooie en dierbare herinnering.
  Volgens mij was hun optreden gebaseerd op het toenmalige zeer populaire tv programma Farce Majeur.
  Klopt dat??

  • Hoi Riekie de Visser,
   Dank voor uw reactie. Het zakkenkoor verzorgde vele optredens tijdens de carnaval in Engelen, niet alleen muziek doch ook het opvoeren van sketches gekoppeld aan een actueel onderwerp werd door hen verzorgd. Of het optreden gebaseerd was aan het tv programma Farce Majeure is ons niet bekend, wellicht kunnen we navraag doen bij Jan van der Ven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.