UIT DE OUDE (KIEKJES)DOOS

Op donderdag 16 maart j.l. organiseerde de afdeling Engelen van de Zonnebloem in samenwerking met Heemkundekring Angrisa een Kiekjeskistmiddag. 17 gasten inclusief bestuursleden van beide verenigingen waren bijeen in Herberg Haverleij en genoten van een genoeglijke middag. De Kiekjeskist was zonder inhoud uitgeleend door Erfgoed Den Bosch en Huis73 (de stadsbibliotheek in de Hinthamerstraat). Angrisa had hem gevuld met fotomateriaal uit de eigen collectie. Bovendien werden op een projectiescherm opnamen getoond van vroeger uit de gemeente Engelen en ook een aantal luchtfoto’s van het gebied tussen het centrum, West, de Veemarkt en Engelen. Enkele gasten hadden eigen materiaal meegebracht. Het leidde allemaal tot gezellige praatjes rond de koffie of thee en het door Plus Mulder voordelig aangeboden gebak. Een geslaagde middag!

Deel deze pagina
alink.

2 gedachten over “UIT DE OUDE (KIEKJES)DOOS

  1. Heel gezellige en goed verzorgde middag. Leuk om te zien hoe de ouderen van vandaag enthousiast kunnen worden van een foto van een man met paard en een zogenaamde “Erdkar”. Voor velen was deze middag een “feest van herkenning” middels een rijke variatie aan foto’s.

  2. Zelf ben ik er niet bij geweest, maar ik heb wel de nodige zeer positieve reacties gehoord van een aantal aanwezigen. Wat een leuk initiatief om elkaar een gezellige middag te bezorgen, mooie verhalen te kunnen vertellen en lekker bij elkaar te zijn. Angrisa heeft veel kunnen vertellen, maar had ook de gelegenheid om weer nieuwe foto’s en verhalen op te doen! Verdient herhaling!!
    Frans Lucas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.