HeemWee is de nieuwe naam van ons tijdschrift

Onlangs brachten we het nul-nummer uit van ons spiksplinternieuwe tijdschrift. Omdat we daar nog geen passende naam voor hadden, hielden we een prijsvraag onder onze leden met de vraag om met suggesties te komen. Tijdens de ledenvergadering op 31 oktober 2021 werd de nieuwe naam van onze nieuwsbrief onthuld. Als winnaar kwam uit de bus Charles ter Ellen met de naam “HeemWee”. We plaatsen de toelichting op deze naam uit de mond van Charles zelf:

“Mijn voorstel voor de nieuwe naam van jullie blad is: HeemWee. Het is een niet bestaand woord dat in eerste instantie doet denken aan heimwee; een gevoel van verlangen naar een plaats, een tijd die niet meer is. Bovendien is het in deze vorm, met twee hoofdletters geschreven, samengesteld uit de woorden Heem en Wee. ‘Heem’ is natuurlijk het werkveld, de bestaansreden van Angrisa. Eén van de betekenissen van wee is de drang om ‘de nakomeling’ naar buiten te ‘persen’. Ik gebruik hier bewust het woord persen omdat het zo ook associaties oproept met de gedrukte pers. Ook kan de samenstelling van Heem en Wee als een verwijzing gezien worden naar het Wel en Wee dat via het blad gedeeld wordt. Tenslotte rest mij de wens uit te spreken; dat zowel de keuze van de naam van het blad als de productie ervan, voor u allen geen ‘al te zware bevalling’ zal zijn”.

In deze toelichting van Charles ligt alles besloten en als bestuur zijn wij enorm blij en trotst met dit resultaat. Ook de andere mensen die namen hebben ingestuurd willen we op deze plaats hartelijk danken voor hun creativiteit en betrokkenheid. Het is mooi dat heemkundekring Angrisa en haar tijdschrift in korte tijd een vaste plaats in zowel de Tweeterp als de dorpsgemeenschap hebben gevonden!

Deel deze pagina
alink.

2 gedachten over “HeemWee is de nieuwe naam van ons tijdschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.