Gastlessen over WOII op Kindcentrum de Matrix

In voorbereiding op de viering van de 75 jarige bevrijding van Den Bosch hebben Kees van den Oord en Frans Lucas in januari op het Kindcentrum de Matrix twee gastlessen verzorgd. De eerste les betrof de oorzaken en aanleiding tot de Tweede Wereldoorlog, uitleg over het Nationaal Socialisme en de Holocaust.

Frans Lucas tijdens zijn presentatie over de oorzaken van en aanleiding tot de Tweede Wereldoorlog

De tweede les ging over de oorlog en bevrijding van Engelen en Bokhoven. Hoewel Den Bosch in oktober zijn 75 jarige bevrijding viert, was er in oktober 1944 weinig te vieren voor Engelen en Bokhoven. In Engelen vielen 18 slachtoffers als gevolg van een Engelse granaataanval. Bokhoven was bijna geheel in puin geschoten. In en rondom Engelen en Bokhoven is het gevaarlijk en onrustig geweest tot 5 mei 1945, de dag dat de Duitsers capituleerden.

Kees van den Oord tijdens de presentatie over de oorlog en bevrijding van Engelen en Bokhoven

Engelen en Bokhoven doen mee met de festiviteiten, maar wel met de erkenning en aandacht voor het leed dat hier is geleden tot aan de nationale bevrijding. De kinderen waren zeer geïnteresseerd en  hebben verhalen en informatie gehoord over de omgeving waar ze nu wonen en waar ze tot dan geen weet van hadden.

2 gedachten over “Gastlessen over WOII op Kindcentrum de Matrix

  1. Bijzonder leerzame en historische weergave van een oorlog die ook zo nabij is verlopen.Het raakt me daar ik ook als kind de tragiek van wo -2 heb beleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Reacties van personen die nog niet hebben gereageerd worden geplaatst na controle door de moderator.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.