Fotopagina met Online Collectie nu in de lucht

Angrisa is al geruime tijd bezig geweest (en nog) met de digitalisering van haar archief. Daarvoor zijn vrijwilligers bezig met scannen en bewerken van de foto’s, is een nieuw collectieregistratie gecontracteerd bij Erfgoed Brabant en is deze nieuwe website in gebruik genomen om de gedigitaliseerde foto’s en documenten ook op Internet te kunnen tonen. Inmiddels zijn nu ruim 500 items opgevoerd in het nieuwe systeem en was de tijd rijp om de fotopagina op de website in de lucht te brengen met dit eerste resultaat.
Wat er nu te zien is , is slechts het topje van de ijsberg. Het archief bevat nog duizenden foto’s en documenten en het verwerken daarvan zal zeker nog jaren vergen. We gaan daarom gestaag door en de scans die ervoor klaar zijn zullen met enige regelmaat worden toegevoegd aan de Online Collectie.

Wij nodigen eenieder vanzelfsprekend uit om aanvullende gegevens te melden als u deze uit uw herinnering kunt putten. Ook zullen we t.z.t. tijdens de inloopochtenden of avondopenstellingen ‘fotozoekplaatjes’ gaan organiseren waarbij u samen met ons de foto’s van extra commentaar kunt voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.