Donaties Sjaak Geene

Links dhr. Geene met in zijn hand de luchtfoto uit 1992. Hierop is de aanleg van Hoogveld I te zien. Verder op de foto secretaris Hans Kant, voorzitter Frans Lucas en webmaster Rob van Linden.

Tijdens onze inloop ochtend van dinsdag 23 oktober jl. werd Angrisa vereerd met een bezoek van dhr. Sjaak Geene. Sjaak is woonachtig in Engelen aan de Zonneweide. Hij wilde graag een luchtfoto van Engelen uit 1992 aan de vereniging schenken.

De Scheidingsstraat op een ansichtkaart uit 1968

Daarnaast ontvingen we van hem een viertal digitale scans van een brochure van het pand waar hij nu woont. Tijdens de bouw van die panden in de periode 1962/63 heette de straat nog Scheidingstraat. Omdat de stad Den Bosch al een Scheidingstraat had moest de naam als gevolg van de vrijwillige annexatie van Engelen worden aangepast. De naam werd daarom op 1 april 1971 gewijzigd in Zonneweide.
De nummers 1, 3, 5 en 7 werden indertijd door de gemeente gereserveerd voor medewerkers van blindeninstituut de BLIZO, dat in 1953 in de leegstaande gebouwen van het pensionaat was getrokken. Het gaat bij deze nummers wel om een ander type woning dan de woning waar nu de familie Geene woont.

3 gedachten over “Donaties Sjaak Geene

 1. Beste webmaster Rob.
  Een kleine opmerkingen over het bovenstaande bericht.
  De huizen, gereserveerd voor medewerkers van Blizo geldt niet voor de voormalige Scheidingstraat maat voor huizen aan de Vlag is en Engelerschans.
  De woningen zijn in de particuliere verkoop gegaan.
  Weer een mooi bericht uit Engelen.

 2. Te snel gereageerd op het bericht!
  Huizen op nrs. 1 3 5 7 werden oorspronkelijk wel bewoond door medewerkers van Blizo.
  Het gaat hier wel om een ander type woning, gebouwd door een andere aannemer dan de woning waar nu fam.Geene woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.