De Angrisa bibliotheek

Angrisa heeft in de loop der jaren een omvangrijke boekencollectie opgebouwd, deels door eigen publicaties maar voor het grootste deel door schenkingen van derden. Niet alle boeken in deze collectie gaan uitsluitend over Engelen of haar directe omgeving. Er zitten ook titels tussen van meer algemene aard, maar er is altijd wel een link naar onze hoofdactiviteit: heemkunde bedrijven.
Een van onze leden, Henk de Visser, heeft onlangs deze gehele collectie doorlopen en er een lijst van gemaakt met titels, auteurs, uitgevers en jaar van uitgifte. Deze lijst is nu te raadplegen, sorteren en doorzoeken op onze website onder de Boekencollectie pagina.

Naast deze boeken zijn er ook een grote hoeveelheid tijdschriften in te zien, waaronder vrijwel alle Tweeterpen, Vutternieuws, Bossche Bladen, Met Gansen Trou (Onsenoort) en meer.

De boeken en tijdschriften zijn in te zien tijdens onze inloopochtenden op de dinsdagen van 10:00u tot 12:00u. Helaas kunnen wij de collectie nog niet in een mooie boekenkast uitstallen in onze ‘heemkamer’ maar wel kunnen de boeken en tijdschriften uit onze archiefkelder worden opgehaald op verzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.