Angrisa Ledenvergadering en Lezing

Graag willen wij onze leden uitnodigen voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Tijd: zondag 1 mei 2022 14.30 uur – 15.15 uur

Plaats: de grote zaal van de Engelenburcht,  Heuvel 18  5221AP te Engelen.

Na de vergadering zal om 15.30 uur een lezing volgen door Jan van den Berg met de titel: “Hartenleed, geschiedenis van fort Crèvecoeur”. deze lezing is ook toegankelijk voor niet-leden.

Ingeklemd tussen de Maas, de weg Treurenburg en de loop van de oude Dieze ten noorden van de Henriëttewaard ligt Crèvecoeur, vroeger een echt  fort, nu onderdeel van een militair oefenterrein gebruikt door de Genie.

Erfgoed organisatie Europa Nostra maakte onlangs bekend dat het Bossche Fort Crèvecoeur tot de zeven meest bedreigde erfgoedlocaties in Europa hoort.

Jan van den Berg, o.a. stadsgids  bij de Kring Vrienden, docent Vestingwerken bij Boschlogie III en medeauteur van het boek ‘Vier Eeuwen Militaire Inundaties rond ’s-Hertogenbosch’ neemt ons mee in de geschiedenis van dit fort.

Angrisa leden hebben gratis toegang tot de lezing. Niet-leden vragen wij 3 Euro entree. Daarbij is een kopje koffie of thee inbegrepen.

Na de lezing is om 16:15u gelegenheid tot napraten en het bezoeken van de boekentafel, eventueel onder het genot van een drankje.

Deel deze pagina
alink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.