Virtueel bezoek aan historische gebouwen tijdens Open Monumentendag 2020

Vanwege Corona is Open Monumentendag 2020 anders van opzet. Er zijn dit jaar geen gebouwen vrij toegankelijk en er staan geen vrijwilligers klaar om bezoekers rond te leiden.

Om toch iets te kunnen presenteren hebben de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught samen een digitale editie opgezet. Er zijn speciale 360 graden opnamen in 12 gebouwen gemaakt. Deze maken het mogelijk om de monumenten vanuit je eigen huis te bezoeken. Op verschillende plekken kun je een video starten waarop een betrokkene je meer uitleg geeft over details in het gebouw. Bovendien zijn van alle geselecteerde panden opnames met een drone gemaakt. Die bieden een mooi beeld van het uiterlijk en de omgeving van het gebouw.

Men kan onder andere de toren van de Sint-Jan beklimmen, de geheimen van de gijzelaars in seminarie Beekvliet in Sint-Michielsgestel ontdekken of op zoek gaan naar de verborgen deur van Kasteel Maurick in Vught.

De bijzondere opnames zijn vanaf vandaag, vrijdag 11 september te vinden op www.monumentendagonline.nl. Dus niet alleen het weekend van 12 en 13 september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.