Ontbrekende Tweeterpen gezocht

Tweeterp Jaargang 1 nummer 1, september 1964

Angrisa is al enige tijd bezig met het digitaliseren van alle uitgaven van de Tweeterp. De eerste Tweeterp werd in september 1964 uitgegeven en daarmee is in 2019 al de 55e jaargang bereikt!
In de beginjaren liepen de jaargangen niet gelijk met de kalenderjaren en ook was het aantal nummers niet 12 per jaar maar varieerde sterk, tot soms wel 21 nummers in een jaar. Daar zaten dan wel allerlei Extra Edities bij ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen. Pas in 2001 werd overgegaan tot een vast aantal van 12 nummers per jaar, dus elke maand een nummer.
Vanaf 2005, bij de vergroting van het formaat van A5 naar A4, werden de jaargangen ook gelijkgetrokken met de kalenderjaren en sindsdien is dus nummer 1 het januari-nummer.

Tweeterp Jaargang 15 nummer 1, november 1978

Bij het digitaliseren beschikt Angrisa over een eigen archief dat echter niet compleet is. Veel aanvullingen hebben we inmiddels al kunnen doen met het Tweeterp archief van Hans van de Ven van de Tweeterp redactie die deze voor dit doel aan ons uitgeleend heeft. De exemplaren van Hans komen oorspronkelijk deels uit de collectie van Charles ter Ellen en deze zijn te herkennen aan het feit dat ze ooit waterschade hebben opgelopen. gelukkig zijn daarbij de bladzijden niet aan elkaar gaan plakken zoals wel eens wil gebeuren bij natgeworden papier. Wel is de kleurstof van de gekleurde kaftjes, zoals die werden toegepast vanaf 1992, daarbij uitgelopen naar het binnenwerk.

Om de digitale collectie compleet te krijgen zijn wij nu nog op zoek naar de volgende nummers:†

  • Jaargang 1 nr 11
  • Jaargang 7 nummer 13
  • Jaargang 8 nummers 13 en 14 (als die bestaan want dat is niet zeker)
  • Jaargang 10 nummers 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12 en mogelijk 13 (als die bestaat)
  • Jaargang 11 nummers 1 en 2
  • Jaargang 12 nummers 4 t/m 10 en mogelijk 13 (als die bestaat)
  • Jaargang 13 nummer 2
  • Jaargang 14 nummers 3 t/m 12 en mogelijk 13 (als die bestaat)
  • Jaargang 15 nummer 2
  • Jaargang 16 nummer 9
Tweeterp Jaargang 32 nummer 6, april 1996

Mocht u één of meer van deze nummers in uw bezit hebben dan zouden wij het bijzonder op prijs stellen als u deze tijdelijk aan ons zou willen uitlenen om ze in te scannen.
Het scannen gaat volgens een vaste procedure en om die reden doen wij dat bij voorkeur zelf met de zelfde apparatuur en instellingen als die voor de andere scans zijn gebruikt. Helemaal mooi zou het natuurlijk zijn als u de ontbrekende exemplaren wilt schenken aan ons archief maar wij kunnen ons voorstellen dat u zelf ook graag uw eigen collectie compleet wilt houden.

U kunt voor uw bijdrage contact opnemen met ons vaste emailadres info@angrisa.nl of ons bezoeken tijdens de inloopochtend op dinsdagen van 10:00-12:00u in de pastorie aan de Graaf van Solmsweg 75 in Engelen.

Wij hopen op deze manier de hele collectie in ieder geval in digitale vorm compleet te kunnen krijgen!

Allemaal Tweeterpjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.