NIEUWE UITGAVE ANGRISA

Op Open Monumentendag, zondag 10 september 2023, presenteert Heemkundekring Angrisa in zalencentrum de Engelenburcht te Engelen met trots een nieuw boek, het tweede deel in de Angrisareeks.

Het boek met opmaak door Jan Selier, is geschreven door Frans Lucas en gaat over de geschiedenis van Engelen in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan de zwarte periode, die de inwoners van Engelen en Bokhoven eind oktober 1944 doormaakten. Extra aandacht voor de slachtoffers, die in en rond Engelen zijn gevallen en waarvan er achttien begraven liggen onder het monument aan de Achterstraat in Engelen. Het boek gaat over de oorlogsslachtoffers van Engelen met de bedoeling deze slachtoffer elk afzonderlijk een gezicht te geven en niet louter en alleen in naam voort te laten bestaan in een straatnaam.
De presentatie van het boek vindt om 14.00 uur plaats in de Engelenburcht. Voor leden van Angrisa kost het boek € 15,00, niet leden betalen € 17,50.

Deel deze pagina
alink.

2 gedachten over “NIEUWE UITGAVE ANGRISA

  1. Hallo mijn naam is Jacqueline Broeren Brouwers ik lees net over dit boek mijn oma staat vernoemd graag zou ik in bezit willen komen van dit boek hoe kan ik hier aankomen vriendelijke groet Jacqueline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.