Boek: Engelen tussen bevrijding en vrijheid

Het zou eigenlijk a.s. zondag tijdens de ledenvergadering gepresenteerd worden en daarna ook te koop zijn, maar de Corona maatregelen hebben helaas roet in het eten gegooid. Het boek “Engelen tussen bevrijding en vrijheid” van ons mede-bestuurslid en auteur Wilton Desmense is echter nu wel beschikbaar en kan worden besteld via de publicaties pagina. Voor Angrisa leden geldt tot 15 november van dit jaar de introductieprijs van 10 Euro. Voor niet-leden is de prijs 15 Euro.

In de nacht van 4 op 5 november 1944 vertrokken de Duitsers uit Engelen en trokken zich terug over de Maas. In de loop van de dag arriveerden de eerste Engelsen. Daarmee brak echter nog lang geen tijd aan van vrede en veiligheid. Tot de Duitse overgave op 5 mei 1945 lagen de beide dorpen geregeld onder vuur.

Auteur Wilton Desmense

Dit boek gaat over wat er hier in de maanden tussen bevrijding en vrijheid gebeurde. Er liepen veel militairen rond: Engelsen, Polen en vooral Canadezen. Aan hun organisatie en belevenissen wordt volop aandacht besteed. In intermezzo’s komen bovendien zaken aan de orde, die verweven bleken te zijn met de dagelijkse beslommeringen en tegelijkertijd voor ons in deze tijd boeiend om te lezen en zien!

PS: voor wie toevallig op het Brabants Dagblad is geabonneerd, daarin staat op pagina 4 van de Regio katern vandaag (vrijdag 16 oktober) een interview met Wilton waarin hij vertelt over zijn nieuwe boek!

2 gedachten over “Boek: Engelen tussen bevrijding en vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.