Open Monumentendag 2022

Ook dit jaar verzorgt Angrisa weer een wandeling/rondleiding door de oude kern van het mooie dorp Engelen, met als thema “duurzaamheid” op zondag 11 september tijdens Open Monumenten Dag. De rondleidingen starten tussen 12.00 en 16.00 uur steeds op het hele uur vanaf “de Engelenburcht” Heuvel 18 te Engelen. De rondleiding is gratis en er hoeft niet ingeschreven te worden.

Naast de rondleiding zijn de RK Kerk en de Prot. Kerk te bezichtigen. In de RK Kerk is tevens een voorproefje van de komende Atelier Route te zien. Daarnaast is er in de Engelenburcht een tentoonstelling ingericht met verschillende archiefstukken uit de rijke historie van Engelen.

Als extra deze middag is er om 14.00 uur een overdracht van het vaandel van muziekvereniging Tot Onderling Genoegen door een vertegenwoordiger van Muziek Collectief Engelen aan Angrisa Heemkundekring Engelen en schenkt voormalig wethouder van de Gemeente Engelen en Bokhoven Charles Ter Ellen een Mariabeeld dat hij redde uit de voormalige Lambertusschool in de jaren 70 van de vorige eeuw en een trekstok waarmee het voormalige Rijkspontveer werd voortgetrokken bij het overzetten.

U bent van harte welkom!

Deel deze pagina
alink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.