Lezing over boek “Meerwijk” door Rob Gruben en Bertie Geerts

Wanneer:
26 mei 2019 @ 3:30 pm – 3:45 pm
2019-05-26T15:30:00+02:00
2019-05-26T15:45:00+02:00
Waar:
Engelenburcht
Heuvel 18
Kosten:
Gratis voor leden; 2 Euro voor niet-leden

Voor leden is de lezing gratis, niet leden betalen € 2,- inclusief een kopje koffie of thee.
Dit jaar geven Rob Gruben en Bertie Geerts de lezing over (het schrijven van) het boek “Meerwijk , Buitenleven aan de Dieskant”
De beide auteurs en beeldredacteur van dit boek vormen een goed op elkaar ingespeeld team en hebben hun sporen in de lokale geschiedschrijving ruimschoots verdiend. De liefde voor de Engelense geschiedenis zit Rob Gruben en Bertie Geerts in het bloed. Nog maar 12 jaar waren deze twee geïnteresseerde buurjongens toen zij met hun vragen over de geschiedenis van Engelen aanbelden bij hun voormalige overbuurvrouw Anneke Heimeriks omdat zij daar ook actief mee bezig was.
Vele Engelenaren kennen de prachtige uitgave “Engelen grensdorp aan de Dieze” dat onder hun geïnspireerde leiding tot stand kwam. Sindsdien is hun enthousiasme alleen maar gegroeid. Wie de twee heren samen spreekt, begrijpt al snel het succes van hun samenwerking. Hun enthousiasme is aanstekelijk en ze weten ieder op hun eigen manier het vertrouwen van hun gesprekspartner te winnen. Hierdoor is het ze voor dit boek weer gelukt om bijzondere informatie “boven Dieswater” te halen. Bovendien zijn beide rasvertellers in staat de verzamelde informatie in hun taal heel beeldend vast te leggen. Het zorgvuldige werk van beeldredacteur Jacques Biemans maakt het plaatje compleet. Kom dus luisteren naar de verhalen achter de productie van “Meerwijk, Buitenleven aan de Dieskant”. Het belooft een aansprekend verhaal te worden.
Dit is weer een boek dat je als Engelenaar (of liefhebber van de Engelense geschiedenis) wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.