Lezing ‘Engelen tussen bevrijding en vrijheid’ door Wilton Desmense

Wanneer:
31 oktober 2021 @ 3:30 pm – 4:30 pm
2021-10-31T15:30:00+01:00
2021-10-31T16:30:00+01:00
Waar:
Engelenburcht
Heuvel 18
Engelen
Kosten:
4,- voor niet-leden (incl. kopje koffie/thee); gratis voor leden
Contact:
073-6311702

Aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering volgt de uitgestelde lezing “Engelen tussen bevrijding en vrijheid” door Wilton Desmense.
De lezing zou eigenlijk vorig jaar gehouden moeten zijn, voorafgaand aan de verschijning van het gelijknamige boekje. Het is allemaal anders gelopen dan gepland. Gevolg is dat het accent op 31 oktober vooral zal liggen op het tonen van bijzondere filmbeelden, foto’s en schilderingen, zowel van Engelen als van de bij de toenmalige gebeurtenissen betrokken naaste omgeving, o.a. Bokhoven, Empel, Vlijmen en Vught. Enkele Canadese militairen krijgen daarbij bijzondere aandacht: zij waren in Engelen en hebben daarvan getuigd met pen, penseel of camera. Een van hen, Len van Roon, hoopt op 1 december zijn honderdste verjaardag te vieren; hij gebruikte de zolder van het pensionaat als uitkijkpost. Bruno Bobak trok vanuit Vught naar verschillende plaatsen om militaire activiteiten al schetsend en schilderend vast te leggen. Charles Kipp schreef over zijn belevenissen tijdens patrouilles en zelfs expedities vanuit Bokhoven over de Maas naar door de Duitsers bezet gebied. Mike Angelo filmde zelfs op de Dieze in Engelen en in het Casino in Den Bosch. Uit de oorlogsdagboeken van verschillende regimenten is verder een schat aan gegevens gehaald. Op panelen in de zaal zal ook het nodige te zien zijn en tevens is er gelegenheid het boekje aan te schaffen evenals andere publicaties van Angrisa. We hopen op 31 oktober velen in de Engelenburcht te ontmoeten.

Rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen ivm Covid-19 willen wij u vragen vooraf te reserveren voor deze bijeenkomst. U kunt zich telefonisch aanmelden: 073-6311702 of per mail: info@angrisa.nl

ema opties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.